top of page

Mindfulness training

Mindfulness in actie met Karin van Eetvelt en Robert Kramps

Van april t/m juli 2023 geven Karin van Eetvelt en Robert Kramps een training Mindfulness in actie  in Antwerpen.

 

4 dinsdagavonden van 18 tot 20h30

25 april, 16 mei, 13 juni en 11 juli

20211115_163431.jpg

Waarom

  • Omdat het belangrijk is om deze vaardigheid te (blijven) trainen gezien de overdaad aan prikkels in onze wereld. Momenten vrijhouden in je agenda hiervoor kan heel helpend zijn.

  • Omdat het makkelijker en leuker is samen met anderen te trainen.

  • Omdat ons lichaam nood heeft aan rust en we er niet altijd in slagen om dit zelf te organiseren. Of omdat we nieuwe, gezondere manieren zoeken.

  • Omdat we ons soms afvragen waar we eigenlijk mee bezig zijn en soms nood hebben aan wat meer diepgang in ons leven.

Mindfulness vindt zijn oorsprong in het Oosten. Deze eeuwenoude traditie is door reizigers, pioniers en visionaire mensen naar het Westen gebracht . Het belang en de werkzaamheid van mindfulness op verschillende vlakken is aangetoond door heel wat wetenschappelijk onderzoek.

De dagelijkse omgang met mensen en sommige dingen in ons leven, kunnen veel spanning geven. We maken ons bijvoorbeeld zorgen , we maken ons kwaad, we vragen ons af wat er in en met ons leven gebeurt. Iedereen heeft zo wel enkele persoonlijke gebeurtenissen die spanning en stress veroorzaken en die veel energie van ons vragen.

Praktisch

Van april t/m juli 2023 we bieden de training aan op dinsdag van 18.00u - 20.30u.

Datum: 25 april, 16 mei, 13 juni en 11 juli.

 

De kostprijs is 50 euro per sessie te voldoen 14 dagen voor de start van elke sessie. Voor alle vier is € 200 (zie abonnementen).

Je inschrijving is pas rond als we dit bedrag ontvangen hebben. De plaatsen zijn beperkt om het groepsproces de beste kansen te geven. De groep bestaat daarom uit maximum 15 deelnemers.

Wij kijken er alvast naar uit en hopen van jullie hetzelfde. Jij kan hier direct inschrijven of via mail naar hello@balansis.be.

​Als je nog twijfelt of vragen hebt, kan je een gesprek aanvragen bij Karin en Robert (in Balansis of online) via hello@balansis.be. Dit gesprek is niet inbegrepen in de prijs en bedraagt 65 euro per uur.

Wat ga je leren

In deze training leren we deze gebeurtenissen te herkennen en onze automatische piloot los te laten. Onze opmerkzaamheid over wat zich afspeelt in ons lichaam en onze geest vergroot , we worden bewuster van wat onze zintuigen waarnemen (horen, zien, voelen, ruiken en proeven) en hoe we reageren op situaties.

Verandering en aanvaarding komen dan als vanzelf met als positieve gevolgen : minder stress , meer energie , meer levenslust en een gezond lichaams- en mentaal bewustzijn. Zo ontstaat er een andere levenskwaliteit.

Tijdens elke sessie doen we Mindfulnessoefeningen én kijken we wat er gebeurt als we vanuit die houding in interactie gaan met elkaar. Zowel beginners als mensen die al veel ervaring hebben, kunnen elke keer weer verder evolueren. We bieden jullie verschillende technieken zodat je kan kiezen wat het beste voor jou werkt. Als je ook buiten de lesdagen elke dag even tijd maken om de technieken te oefenen dan is de slaagkans op duurzame verandering groot.

Wij kijken er naar uit !

Karin en Robert

bottom of page