Stone Balancing

MINDFULNESS TRAINING

Mindfulness in actie

met Karin van Eetvelt en Robert Kramps

We organiseren een nieuwe reeks Mindfulness in actie in Balansis.

 

Waarom?

Omdat het belangrijk is om deze vaardigheid te blijven trainen gezien de overdaad aan prikkels in onze wereld. Momenten vrijhouden in je agenda hiervoor kan heel helpend zijn.

Omdat het makkelijker en leuker is samen met anderen te trainen.

Omdat ons lichaam nood heeft aan rust en we er niet altijd in slagen om dit zelf te organiseren. Of omdat we nieuwe, gezondere manieren zoeken.

Omdat we ons soms afvragen waar we eigenlijk mee bezig zijn en soms nood hebben aan wat meer diepgang in ons leven

 

Mindfulness vindt zijn oorsprong in het Oosten. Deze eeuwenoude traditie is door reizigers, pioniers en visionaire mensen naar het Westen gebracht. Het belang en de werkzaamheid van mindfulness op verschillende vlakken is aangetoond door heel wat wetenschappelijk onderzoek.

 

De dagelijkse omgang met mensen en sommige dingen in ons leven, kunnen veel spanning geven. We maken ons bijvoorbeeld zorgen , we maken ons kwaad, we vragen ons af wat er in en met ons leven gebeurt. Iedereen heeft zo wel enkele persoonlijke gebeurtenissen die spanning en stress veroorzaken en die veel energie van ons vragen.

Karin.jpg
Robert.jpg

In deze training leren we deze gebeurtenissen te herkennen en onze automatische piloot los te laten. Onze opmerkzaamheid over wat zich afspeelt in ons lichaam en onze geest vergroot , we worden bewuster van wat onze zintuigen waarnemen (horen, zien, voelen, ruiken en proeven) en hoe we reageren op situaties. Verandering en aanvaarding komen dan als vanzelf met als positieve gevolgen: minder stress, meer energie, meer levenslust en een gezond lichaams- en mentaal bewustzijn. Zo ontstaat er een andere levenskwaliteit.


We oefenen gedurende 6 weken met allerlei verschillende technieken zodat je kan kiezen wat het beste voor jou werkt. Als we ook buiten de lesdagen elke dag even tijd maken om de technieken te oefenen dan is de slaagkans op duurzame verandering enorm. Als onderdeel van de cursus ontvang je wekelijks een handout met achtergrond- en oefenmateriaal dat je thuis kan gebruiken.

Wanneer?

woensdag 28 september 2022, 5 oktober, 12 oktober, 26 oktober, 9 en 23 november om 14u (tot 16u) of om 17u (tot 19h)

 

Wij kijken er alvast naar uit en hopen van jullie hetzelfde. Jij kan hier direct inschrijven (selecteer je gewenste tijdslot) of via mail naar hello@balansis.be. Indien u reserveert per mail gelieve dan uw keuze van uur op te geven.

 

Kostprijs is 300 euro. Deze prijs kan in 2 keer betaald worden (150 euro voor de start) en 150 euro voor 19 oktober op het rekeningnummer van Balansis BE74 7330 5963 330.

​Als je nog twijfelt of vragen hebt, kan je een gesprek aanvragen bij Karin en Robert (in Balansis of online) via hello@balansis.be. Dit gesprek is niet inbegrepen in de prijs en bedraagt 65 euro per uur.