Image by JD  Mason

MINDFULNESS TRAINING

Wat is mindfulness?

Mindfulness vindt zijn oorsprong in het Oosten. Deze eeuwenoude traditie is door reizigers, pioniers en visionaire mensen naar het Westen gebracht . Het belang en de werkzaamheid van mindfulness op verschillende vlakken is aangetoond door heel wat wetenschappelijk onderzoek.


Als Westerlingen leven we aan een hoog tempo en zijn we vooral prestatie- en actiegericht (= de doe-modus). Allerlei methodes en oefeningen in deze cursus leren ons om de zijns-modus (terug) te vinden. De kern van de zijnsmodus is alles accepteren wat is. Vanuit dit bewust-zijn ontstaan acties die meer bewuste keuzes zijn en minder automatische piloot of gewoontegedrag.


De dagelijkse omgang met mensen en sommige dingen in ons leven, kunnen veel spanning geven. We maken ons bijvoorbeeld zorgen , we maken ons boos , we vragen ons af wat er in en met ons leven gebeurt. Iedereen heeft zo wel enkele persoonlijke gebeurtenissen die spanning en stress veroorzaken en die veel energie van ons vragen.


In deze training leren we deze gebeurtenissen te herkennen en onze automatische piloot los te laten. Onze opmerkzaamheid over wat zich afspeelt in ons lichaam en onze geest vergroot , we worden bewuster van wat onze zintuigen waarnemen (horen , zien , voelen , ruiken en proeven) en hoe we reageren op situaties.
Verandering en aanvaarding komen dan als vanzelf met als positieve gevolgen : minder stress , meer energie , meer levenslust en een gezond lichaams- en mentaal bewustzijn. Zo ontstaat er een andere levenskwaliteit.


We proberen allemaal regelmatig en met volle moed verandering in ons leven aan te brengen en ... we merken dan keer op keer dat dit lukt. Maar ... dat we vrij snel toch weer hervallen in onze oude patronen. Daarom kiezen we voor een 6-weken programma in groep. We oefenen gedurende 6 weken met allerlei verschillende technieken zodat je kan kiezen welke techniek het beste voor jou werkt.


Gedurende 6 weken kunnen we ook terugvallen op de steun en inspiratie van de groepsleden en de lesgevers , Karin en Robert. Als we ook buiten de lesdagen elke dag even tijd maken om de technieken te oefenen dan is de slaagkans op duurzame verandering enorm. Als onderdeel van de cursus ontvang je wekelijks een handout met achtergrond- en oefenmateriaal dat je thuis kan gebruiken.


Wij kijken er alvast naar uit en hopen van jullie hetzelfde. Inschrijven kan via de link onderaan of via mail naar hello@balansis.be. De kostprijs van 300 Euro is te voldoen voor de start van de 6-weken cursus en je inschrijving is pas rond als we dit bedrag ontvangen hebben. De plaatsen zijn beperkt om het groepsproces de beste kansen te geven. De groep bestaat daarom uit maximum 15 deelnemers.

Als je nog twijfelt of vragen hebt, kan je een gesprek aanvragen bij Karin en Robert (in Balansis of online). Dit gesprek is niet inbegrepen in de prijs en bedraagt 65 euro per uur.


We bieden twee mogelijkheden om deze training te volgen:
6 dinsdagen van 14u00 tot 16u30 en dit vanaf dinsdag 10 mei
6 dinsdagen van 17u30 tot 20u en dit eveneens vanaf 10 mei
Indien u reserveert per mail gelieve dan uw keuze van uur op te geven.