top of page

SELINA AHANKOUR

Cognitieve Gedragstherapeut

 

Talen: Nederlands, Arabisch en Engels

Selina is 41 jaar oud en is een Belgisch-Marokkaanse gedragstherapeute met een focus op healing en zelfontwikkeling.
 

Na les te hebben gegeven aan adolescenten en een school te hebben geleid gedurende 20 jaar, besloot ze zich te verdiepen in de wereld van de geestelijke gezondheid door neuropsychologie te studeren.

In 2021 schreef ze het boek: "10 rituelen, een anker naar het innerlijke zelf", een zelfhulpboek dat veel vrouwen en jonge tienermeisjes heeft geholpen.

Haar werk is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie (CGT), dat is een van de meest gebruikte psychotherapeutische benaderingen voor de behandeling van psychische problemen. CGT helpt je om je disfunctionele gedachten, gedragingen en emoties te identificeren, uit te dagen en te overwinnen. Het baseert zich op VERANDERING en TRANSFORMATIE.

Angst, depressie en stress wordt ermee aangepakt, evenals het gevoel verloren, leeg en verward te zijn over het leven en jezelf daarin.

Jessica Lin: TeamMember
Selina_edited.jpg
Jessica Lin: TeamMember
Enjoying Outdoor

Selina staat erom bekend om mensen die hulp nodig hebben krachtige mentale methodes aan te leren om zichzelf te genezen en te transformeren, deze hulpmiddelen zal je de rest van je leven kunnen gebruiken om alle uitdagingen die het leven met zich meebrengt te overwinnen.

Haar nieuwste programma omvat floattherapie, een krachtige manier om chronische en fysieke pijn te genezen om stress, verdriet en angst te verminderen en de slaapkwaliteit te verhogen.

Bij floattherapie lig en drijf je in water op lichaamstemperatuur en ervaar je de helende werking van het floaten terwijl je heerlijk geniet.

Wij voegen de juiste hoeveelheid Epsom zout (magnesiumsulfaat) toe aan het water om uw lichaam gewichtloos te laten voelen. Hierdoor kunnen zelfs de kleinste spieren zich ontspannen omdat alle gewicht en spanning wegvallen. Bovendien zijn er geen externe prikkels in de tank, waardoor onze hersenen zich kunnen losmaken van de buitenwereld. Wanneer u uw privé floatkamer betreedt, ervaart u een onmiddellijk gevoel van ontspanning.

Selina geeft ook groepsworkshops rond geestelijke gezondheid en zelfontwikkeling en sessies voor tieners.

bottom of page